Известие

Collapse
No announcement yet.

не ми работи круиз контрола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• не ми работи круиз контрола

Не ми работи круиз контрола. При завъртане лоста в положение ON светва лампата на таблото, но системата не сработва и при скорост над 30 км.ч. Дт колега разбрах ,че лампата на таблото не бива да свети непрекъснато ,но при мен си свети докато не изключа от ръчката. Проверявах ключетата на педалите за спирачката и съединителя, те функционират. Някой има ли идея къде може да е проблема.

Първоначално публикувано от joro1967 Покажи съобщение
    Не ми работи круиз контрола. При завъртане лоста в положение ON светва лампата на таблото, но системата не сработва и при скорост над 30 км.ч. Дт колега разбрах ,че лампата на таблото не бива да свети непрекъснато ,но при мен си свети докато не изключа от ръчката. Проверявах ключетата на педалите за спирачката и съединителя, те функционират. Някой има ли идея къде може да е проблема.
    Диагностика. Според мен ти индикира, че нещо не е наред.
    Моят светва когато се задейства. И само когато е със сетната скорост и той е поел управлението на скоростта, ускорение и т.н.

При подаване на контакт - какво прави - пали прави тест и гасне или?

А, да - каква е колата - с кой мотор, година и от къде си?
    Може да има някой близо до теб с FES да ти пусне едно бързо четене и да видите къде е проблема.
    ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
    ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
    Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
    Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Колата е 166 2004г. 3.2 бензин.От Ямбол съм. При даване контакт лампата си светва и после угасва , като всички други.

Comment

а подаваш ли със + - скорост. След като набереш скорост над 30км/ч врътваш на он. След това с бутона + - подаваш каква скорост да поддържа.
        Ако само пускаш он оф няма да работи.
        Набери примерно 60км. След това подай с + и задръж докато усетиш че колата поема сама (може и да цъкаш без задържане). Пусни педала на газта и колата трябва да държи 60км сама.
        Ако и така не сработи тогава търси повреда.
        Успех.
        sigpic
        Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
        АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
        АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Благодаря за съвета. Веднага ще отида да пробвам.

---------- Post added at 00:30 ---------- Previous post was at 00:12 ----------

Не колега.Не сработва.

Comment

Моят докато е включен, лампата свети. Изгасва само като го изключа. Иначе си работи - слънце...
            AR 166 2,4 jtdm
            NT II 2,7 tdi
            Peugeot 206 1,1
            AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Ползвал ли си го от както си купил колата? Да не би да не е свързан(да е разкачен)?
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Най-вероятно проблема е във врътката с + и - . При твоята кола т.е. при колите след Фейслифта най-общо казано индикацията на таблото трябва да свети постоянно щом темпомата е на положение ОН. При старите модели лампата на таблото светва само когато темпомата е задействан т.е. работи. Ако седи лостчето на положение ОН лампата не свети.
                Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Откакто съм я купил не работи. Не знам от къде да я подхващам. Някой колега да има в идея в Сливен има ли читав майстор за електрониката и диагностиката по колата ,защото в Ямбол е трудна работа. В Сливен имаше един майстор Славей, но беше преди доста години ,старата ми алфа той я лекуваше ама не знам дали още работи и къде.

Comment

Откакто съм я купил не работи. Не знам от къде да я подхващам. Някой колега да има в идея в Сливен има ли читав майстор за електрониката и диагностиката по колата ,защото в Ямбол е трудна работа. В Сливен имаше един майстор Славей, но беше преди доста години ,старата ми алфа той я лекуваше ама не знам дали още работи и къде.
                    Както казва Боби, много вероятно е проблемът да идва от контактите на ръчката. В нея няма никаква електроника. Само прости механични контакти (on/off, + - и Recall). Трябва да се провери правилното действие на тези контакти и респективно връзките до ECU-то. За това не ти трябва голям спец по електроника.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Утре ще свалям волана, за да го дам да го облекат ,че е дроб и ще разгледам въпросния лост. Дано успея да намеря нещо ,че много ме е яд като не работи нещо. Там с 5 кабела ли ще да е?

Comment

Това е схемата на ръчката:

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Днес правих замерване и се оказа ,че ключа +/– не работи. Разглобих го ,напръсках с конт. спрей , но сработи само позиция +. Чудя се дали само с тази активна позиция ще работи или ще трябва да разпоявам цялото ключе и да се опитвам да го оправям.Лошото е , че в момента съм без волан и седалка и няма как да пробвам.

Comment

Утре ще свалям волана, за да го дам да го облекат ,че е дроб и ще разгледам въпросния лост. Дано успея да намеря нещо ,че много ме е яд като не работи нещо. Там с 5 кабела ли ще да е?
                            5 са жиците, да.

НЕ ОТВИВАЙ ДОКРАЙ ГАЙКАТА НА ВОЛАНА, като тръгнеш да го дърпаш. С цел да спре геврека, че тръгва отведнъж.

Ако забравиш - много боли и много кръв тече!
                            ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                            ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                            Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                            Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Днес правих замерване и се оказа ,че ключа +/– не работи. Разглобих го ,напръсках с конт. спрей , но сработи само позиция +. Чудя се дали само с тази активна позиция ще работи или ще трябва да разпоявам цялото ключе и да се опитвам да го оправям.Лошото е , че в момента съм без волан и седалка и няма как да пробвам.
                              Може и само с + да работиш. Хубаво е поне и RCL-а да работи иначе всеки път ще трябва да ускоряваш до желаната скорост и тогава да пускаш темпомата с +

---------- Post added at 18:40 ---------- Previous post was at 18:39 ----------

Първоначално публикувано от Iltcho Покажи съобщение
                              5 са жиците, да.

НЕ ОТВИВАЙ ДОКРАЙ ГАЙКАТА НА ВОЛАНА, като тръгнеш да го дърпаш. С цел да спре геврека, че тръгва отведнъж.

Ако забравиш - много боли и много кръв тече!
                              Ти сериозно ли така си направил с волана?
                              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                              Opel Astra J
                              ex:
                              Alfa Romeo 164 2.5TD
                              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                              X